Lazer epilasyonda kıl kökü patlaması nedir?
Lazer kıl köklerini öldürür mü?, Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
Lazer kıl köklerini öldürür mü?
Lazer kıl köklerini öldürür mü?,
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir. Lazerin etkili olduğunu nasıl anlarız?
Lazerin etkili olduğunu nasıl anlarız?,
Kıl köklerini yakarak yok eden lazer epilasyon sayesinde kılların tekrar uzaması mümkün değildir. Ancak doğru cihazlarla uzman kişiler tarafından yapılması etkinliği, süresi ve sağlığınız açısından önemlidir. Lazerde kıl kökü nasıl olmalı?
Lazerde kıl kökü nasıl olmalı?,
Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz. Lazerden sonra kıllar neden çoğalır?
Lazerden sonra kıllar neden çoğalır?,
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir. Makat arasına lazer yapılır mı?
Makat arasına lazer yapılır mı?,
Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır. Yani kalan %10-20 olasılıkla tedavi bittikten bir süre sonra tekrar kıllar çıkabilir. Kökünden alınan kıllar kaç günde çıkar?
Kökünden alınan kıllar kaç günde çıkar?,
Bu bağlamda yüz, kol, bacak başta olmak üzere boyun, ense, kulak, koltukaltı, göğüs ve dekolte bölgesi, göbek, sırt, genital bölge ve bikini bölgesine lazer epilasyon yaptırılabilir. Dolayısıyla makat bölgesi de bu alan içerisinde rahatlıkla yerini alır. 2 lazer arası kaç gün olmalı?
2 lazer arası kaç gün olmalı?,
Ağda yaptıktan sonra kızarıklık nasıl geçer? İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Lazerin yaktığını nasıl anlarız?
Lazerin yaktığını nasıl anlarız?,
Genellikle tedavinin tamamlanması için cilt/kıl yapısı ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi vücut bölgeleri için bayanlarda 4 – 6, erkeklerde 6 – 10 seansta tamamlanabilmektedir. Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır. Lazerin bittiğini nasıl anlarız?
Lazerin bittiğini nasıl anlarız?,
Lazer yanığı bölgesinde şiddetli şişlik, Cildiniz lazer yanığı bölgesinde kırmızıya döner, Lazer yanığı bölgesinde cilt rengi değişikliği yaşayabilirsiniz, İşlem sırasında cildiniz ısınır ve soğumaz. Lazer sonrası kıl kökü patlaması nedir?
Lazer sonrası kıl kökü patlaması nedir?,
Lazer tüpünün ışığı beyazlamaya başladıysa lazerde bulunan gazın azaldığı ve yakın zamanda biteceği anlaşılır. Lazerde kıl uzun olursa ne olur?
Lazerde kıl uzun olursa ne olur?,
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir. Lazerden sonra kese ne işe yarar?
Lazerden sonra kese ne işe yarar?,
Kılların uzun olması lazerin etkisini azaltmaktadır. Alexandrite lazer epilasyonda iyi bir sonuç almak için tüylerin seansınızdan 2 gün önce alınması gerekmektedir. Alexandrite lazerde kılların boyu 1-2 mm olacak şekilde jilet yardımıyla alınmalıdır.