Lazer epilasyon sonra kanser tedavisine engel mi?
Lazerden sonra kanser tedavisi yapılır mı?, Lazer epilasyon tedavisini; kanser hastalarına, bronz ciltlere, cilt hastalığı olan kişilerde, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlara uygulamak uygun değildir.
Lazerden sonra kanser tedavisi yapılır mı?
Lazerden sonra kanser tedavisi yapılır mı?,
Lazer epilasyon tedavisini; kanser hastalarına, bronz ciltlere, cilt hastalığı olan kişilerde, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlara uygulamak uygun değildir. Lazer epilasyonda kanser riski nedir?
Lazer epilasyonda kanser riski nedir?,
Lazer tedavisinin yan etkileri kanser hücrelerini yok etmek için mi yoksa ameliyat için mi kullanıldığına bağlıdır. Ayrıca tedavi edilen vücut bölgesi ile de ilişkilidir. Doktorunuz ya da uzman hemşireniz sizin durumunuza özel yan etkiler hakkında bilgi verecektir. Lazer Lenflere zarar verir mi?
Lazer Lenflere zarar verir mi?,
Lazer ışını sadece deride belirli bir tabakaya kadar etki etmektedir. Yani iç organlara herhangi bir etkisi yoktur. Dolayısıyla kanser riski de yoktur. Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?
Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?,
Yumurtalıklara veya Lenf Bezlerine Zarar Verir Mi? Uygun koşullarda, uzman bir doktor eşliğinde, doğru cihaz ve dozda uygulandığında lazer epilasyonun yumurtalık ya da lenf bezlerine hiçbir zarar ve yan etkisi söz konusu değildir. Lazer epilasyonun vücuda zararı var mı?
Lazer epilasyonun vücuda zararı var mı?,
Bazı antibiyotikler (tetrasiklin etken maddesi içeren antibiyotikler) lazer epilasyon yaptırırken kullanılmamalıdır. Tetrasiklin grunu antibiyotikler ışığa duyarlılığı arttırabilirler. Bu grup antibiyotiklerin kullanımı lazer epilasyon esnasında cildin ısı hasarına karşı daha duyarlı olmasına neden olur. Lazerden sonra neler yapılmaz?
Lazerden sonra neler yapılmaz?,
Bireylere uygun cihazlar seçilerek yapılan uygulamalarda, uygulama bölgesinde iz ya da leke kalmaz. Yalnızca uygulamanın ardından hafif bir kızarıklık ya da şişlik görülebilir. Bu anlamda lazer epilasyonun bilinen bir zararı yoktur. Lazer epilasyon hangi hastalara uygulanmaz?
Lazer epilasyon hangi hastalara uygulanmaz?,
Uygulamadan hemen sonra sıcak su ile duş alınmamalıdır. Uygulamadan sonraki 1 hafta boyunca aktif güneşe çıkmamak ve solaryuma girmemek, yine 1 hafta boyunca kese, peeling gibi cildi tahriş edebilecek işlemlerden uzak durmak gerekir. Dışarıya çıkarken mutlaka SPF 30 veya üzeri bir güneş koruyucu kullanmak gereklidir. Lazer epilasyonun faydaları nelerdir?
Lazer epilasyonun faydaları nelerdir?,
Keratokonus, katarakt, glokom ile bazı retina ve göz siniri hastalıkları bulunanlar lazer ile gözlükten kurtulma tedavileri için uygun aday değillerdir. Diabet (şeker hastalığı) lazer tedavisi sonrası iyileşme problemleri yaratabilir, bu nedenle şeker hastalığı olanlar LASIK tedavisi için uygun aday olmayabilirler. Lazer epilasyon kaç yıl etkili?
Lazer epilasyon kaç yıl etkili?,
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir. (Hayat Boyu rahatlık adına.) Lazer epilasyon yapmak hücreleri öldürür mü?
Lazer epilasyon yapmak hücreleri öldürür mü?,
Lazer ışını yumurtalıklar dahil hiç bir iç organa ulaşamaz ve dolayısıyla hiç bir organa zarar vermez. Lazer epilasyon kısırlık yapmaz, kansere neden olmaz. Lazer epilasyon için yapılabilecek en önemli uyarı hamilelerin asla epilasyon yaptırmaması gerektiğidir. Lazer kimlere uygulanmaz?
Lazer kimlere uygulanmaz?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Lazer epilasyon ter bezlerini etkiler mi?
Lazer epilasyon ter bezlerini etkiler mi?,
Lazer ışını, kıla rengini veren melenin pigmenti tarafından emilir ve kıl köküne iletilir. Ter bezleri melanin pigmenti içermediği için lazer ışını ter bezleri tarafından emilemez. Bu nedenle lazer ışını ter bezlerine herhangi bir zarar vermez.