Lazer epilasyon kemoterapiyi etkiler mi? Lazer epilasyon kemoterapiyi etkiler mi?, Kanser hastalarına lazer epilasyon yapılır mı?, Lazer epilasyon yaptıranlar kemoterapi alabilir mi?, Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?, Lazer epilasyon hangi hastalara uygulanmaz?, Kimler epilasyon yapamaz?
Lazer epilasyon kemoterapiyi etkiler mi?
Kanser hastalarına lazer epilasyon yapılır mı?, Kanser hastalarına önerilmemesinin nedeni kemoterapi tedavisinde enfeksiyona karşı geliştirilen hassasiyet ve birçok yan etmenden kaynaklıdır. Ancak kanser yapar mı sorusunu da ayrıca cevaplandırmak gerekir. Lazer Epilasyon Kanser Yapar mı? Hayır, yapmaz.
Kanser hastalarına lazer epilasyon yapılır mı?
Kanser hastalarına lazer epilasyon yapılır mı?,
Kanser hastalarına önerilmemesinin nedeni kemoterapi tedavisinde enfeksiyona karşı geliştirilen hassasiyet ve birçok yan etmenden kaynaklıdır. Ancak kanser yapar mı sorusunu da ayrıca cevaplandırmak gerekir. Lazer Epilasyon Kanser Yapar mı? Hayır, yapmaz. Lazer epilasyon yaptıranlar kemoterapi alabilir mi?
Lazer epilasyon yaptıranlar kemoterapi alabilir mi?,
Lazer epilasyonda kullanılan enerjinin gücü düşük olup vücuttaki normal sağlıklı hücrelerin yapılarına ve DNA'sına hasar vermemektedir. Bu nedenle lazer epilasyon kanser riskini artırmadığı gibi onkoloji hastaları da doktorlarına danışarak lazer epilasyon uygulamalarını yaptırabilirler. Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?
Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?,
Lazer epilasyon tedavisini; kanser hastalarına, bronz ciltlere, cilt hastalığı olan kişilerde, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlara uygulamak uygun değildir. Eğer kanser tedaviniz tamamlandıysa ve ilaç kullanmıyorsanız doktorunuzun da onayı ile lazer epilasyon yaptırabilirsiniz. Lazer epilasyon hangi hastalara uygulanmaz?
Lazer epilasyon hangi hastalara uygulanmaz?,
Örneğin, ciltte yanık, kızarıklık, kabuklanma, leke, enfeksiyon, alerji, akne, kıl dönmesi gibi yan etkiler oluşabilir. Ayrıca, diyot lazer epilasyonun hamileler, emzirenler, cilt hastalığı olanlar, kanama bozukluğu olanlar, kalp pili olanlar, kanser hastaları gibi bazı kişiler için uygun olmadığı da bilinmektedir. Kimler epilasyon yapamaz?
Kimler epilasyon yapamaz?,
Sjogren sendromu, romatoid artrit, lupus gibi romatizmal hastalıkları olanlar ve kuru göz sendromu olanlar lazer göz tedavisi için uygun aday değillerdir. Keratokonus, katarakt, glokom ile bazı retina ve göz siniri hastalıkları bulunanlar lazer ile gözlükten kurtulma tedavileri için uygun aday değillerdir. Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?
Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. 4 kür kemoterapi ne kadar sürer?
4 kür kemoterapi ne kadar sürer?,
Ne Kadar Sürer? Tercih edilen kemoterapi şemasına göre 4, 6 veya 8 kür olabilir. Genellikle iki tedavi dönemi arasında 3 hafta beklenir. Kemoterapi kemik iliğini baskılayabileceği ve vücudun savunma sistemini olumsuz etkileyebileceği için her tedavi öncesinde bazı kan testleri yapılır. Kemoterapi sırasında metastaz olur mu?
Kemoterapi sırasında metastaz olur mu?,
Kanser tedavisi görürken metastazın önüne geçebilmek kesin olarak mümkün olmadığından her kanser hastası için metastazın varlığı göz önünde bulundurulur. Bu da kanser tedavisinde önemli bir noktadır. Tümörlerin kontrolsüzce çoğalması ve diğer organlara sıçraması ile birlikte metastazın varlığı kesin olarak görülür. Kemoterapinin başarılı olduğu nasıl anlaşılır?
Kemoterapinin başarılı olduğu nasıl anlaşılır?,
Yapılan tetkikler tümörlü bölge üzerinde olduğu gibi hastalığın genel kontrolünde önem arz eden bölgelerde de olabilmektedir. Tetkiklerden olumlu sonuçların alınması kemoterapi tedavisinin etkili olduğunun açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Buz Lazer kimler Yaptiramaz?
Buz Lazer kimler Yaptiramaz?,
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılcak alanda açık yara, yanık, enfeksiyon,şüpheli lezyon ve mantar gibi deri hastalıkları olan kişilere de lazer epilasyon bu hastalıklar bitene kadar yapılamaz. Lazer hangi bölgeye yapılmaz?
Lazer hangi bölgeye yapılmaz?,
Lazer Epilasyon Yapılmayan Bölgeler
Kulak içleri. Saç dipleri. Göz çevresi. Kirpik çevresi ve kirpik dipleri. Lazer yaptırırken Neden jilet yapılmaz?
Lazer yaptırırken Neden jilet yapılmaz?,
Ayrıca, jilet kullanımı cildi tahriş edebilir ve lazer işlemi sonrasında daha fazla rahatsızlık hissi oluşturabilir. Lazer epilasyon öncesinde tüylerin kökten alınması veya tüy dökücü kremler gibi alternatif yöntemler tercih edilmelidir.