Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz?
Lazer epilasyonu kimler yapamaz?, LAZER EPİLASYON KİMLERE YAPILMAZ? Epilasyon uygulaması hamilelere uygulanmaz. Bunu yanında çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, kontrol altına alınamayan yüksek tansiyon hastalarına, epilepsi hastalığı olanlara, uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara uygulama yapılmaz.
Lazer epilasyonu kimler yapamaz?
Lazer epilasyonu kimler yapamaz?,
LAZER EPİLASYON KİMLERE YAPILMAZ? Epilasyon uygulaması hamilelere uygulanmaz. Bunu yanında çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, kontrol altına alınamayan yüksek tansiyon hastalarına, epilepsi hastalığı olanlara, uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara uygulama yapılmaz. Lazer kimlere olmaz?
Lazer kimlere olmaz?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?
Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?,
Lazer Epilasyon Kimlere Yapılmaz? Açık yara veya enfeksiyonlarda, hamile ve emziren kadınlarda, kronik cilt hastalıklarında, epilepsi veya lazer ışığına reaksiyonu olan bireylere bu işlem yapılması doğru olmaz. Lazer ne gibi durumlarda yapılmaz?
Lazer ne gibi durumlarda yapılmaz?,
Örneğin, ciltte yanık, kızarıklık, kabuklanma, leke, enfeksiyon, alerji, akne, kıl dönmesi gibi yan etkiler oluşabilir. Ayrıca, diyot lazer epilasyonun hamileler, emzirenler, cilt hastalığı olanlar, kanama bozukluğu olanlar, kalp pili olanlar, kanser hastaları gibi bazı kişiler için uygun olmadığı da bilinmektedir. Lazer nerelere yapilmaz?
Lazer nerelere yapilmaz?,
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Lazer için jilet şart mı?
Lazer için jilet şart mı?,
Ağda ve cımbız gibi tüy yok edici argümanlar kullanmak yerine jilet ya da tüy dökücü kremi tercih etmeliler. Cımbız ve ağda gibi sert aletlerle alınan tüylerde kıl kökü de çekildiği için bir sonraki seansta lazer ışınını sabitleyecek nokta ortadan kalkar. 40 yaşından sonra lazer yapılır mı?
40 yaşından sonra lazer yapılır mı?,
40 yaş sonrasında lazer tedavisi tercih edilebilir. Fakat yukarıda söz ettiğimiz gibi burada hastanın durumunun ne olduğu etkili olur. En doğru ve en net görüş için hastanın, alanında uzman olan bir göz doktoruna muayene olması gerekir. Doktorla beraber verilecek karar doğrultusunda en iyi tedavi yöntemi belirlenir. Buz Lazer kimler Yaptiramaz?
Buz Lazer kimler Yaptiramaz?,
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılcak alanda açık yara, yanık, enfeksiyon,şüpheli lezyon ve mantar gibi deri hastalıkları olan kişilere de lazer epilasyon bu hastalıklar bitene kadar yapılamaz. Lazer yaşı kaç olmalı?
Lazer yaşı kaç olmalı?,
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor. Lazer epilasyon kaç yıl etkili?
Lazer epilasyon kaç yıl etkili?,
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir. (Hayat Boyu rahatlık adına.) Lazer epilasyon tamamen bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır?
Lazer epilasyon tamamen bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır?,
Diode lazer epilasyon işleminden sonra cımbız veya ağda yöntemi kullanmak yerine jilet tercih etmelisiniz. Bu şekilde hem pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olabilir hem de kıl köklerini tamıyla almayarak, kılların lazer cihazında görünmesini sağlayabilirsiniz. Lazer epilasyon acısı neye benzer?
Lazer epilasyon acısı neye benzer?,
Lazer Epilasyonun verdiği acıyı tarif etmek gerekirse; bu bir yanık acısıdır. Sakın kızgın bir sobaya değdiğinizde ki yanık acısı ile kıyaslamayın. Sobaya değidiğinizde; acıyı hissedip çekme süresi yarım saniyenin biraz üstündedir. Lazer epilasyon cihazlarında çok daha kısa sürede atış sonlanır.