Kimler lazer epilasyon olamaz?

Kimler lazer epilasyon olamaz? Kimler lazer epilasyon olamaz?, Kim lazer epilasyon yaptıramaz?, Lazer epilasyon kimler için sakıncalı?, Lazer kimlere olmaz?, Hangi hastalıklarda lazer yapılmaz?, 8 seans lazer kaç ay sürer?

Kimler lazer epilasyon olamaz?

Kim lazer epilasyon yaptıramaz?, Açık yara veya enfeksiyonlarda, hamile ve emziren kadınlarda, kronik cilt hastalıklarında, epilepsi veya lazer ışığına reaksiyonu olan bireylere bu işlem yapılması doğru olmaz.

Kim lazer epilasyon yaptıramaz?

Kim lazer epilasyon yaptıramaz?, Açık yara veya enfeksiyonlarda, hamile ve emziren kadınlarda, kronik cilt hastalıklarında, epilepsi veya lazer ışığına reaksiyonu olan bireylere bu işlem yapılması doğru olmaz.

Lazer epilasyon kimler için sakıncalı?

Lazer epilasyon kimler için sakıncalı?, Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.

Lazer kimlere olmaz?

Lazer kimlere olmaz?, Örneğin, ciltte yanık, kızarıklık, kabuklanma, leke, enfeksiyon, alerji, akne, kıl dönmesi gibi yan etkiler oluşabilir. Ayrıca, diyot lazer epilasyonun hamileler, emzirenler, cilt hastalığı olanlar, kanama bozukluğu olanlar, kalp pili olanlar, kanser hastaları gibi bazı kişiler için uygun olmadığı da bilinmektedir.

Hangi hastalıklarda lazer yapılmaz?

Hangi hastalıklarda lazer yapılmaz?, Sjogren sendromu, romatoid artrit, lupus gibi romatizmal hastalıkları olanlar ve kuru göz sendromu olanlar lazer göz tedavisi için uygun aday değillerdir. Keratokonus, katarakt, glokom ile bazı retina ve göz siniri hastalıkları bulunanlar lazer ile gözlükten kurtulma tedavileri için uygun aday değillerdir.

8 seans lazer kaç ay sürer?

8 seans lazer kaç ay sürer?, Ayva tüyü ve beyaz tüyleri olan kişiler için uygun değildir. Özellikle akne ve sedef hastalığı tedavisinde önerilen, etken maddesi izotretinoin olan ilaçlar kullanıldığı takdirde en az 6 ay süreyle işlem yapılamaz. Epilepsi hastaları ve kalp pili taktırmış olan kişilere işlem yapılamaz.

Özel bölge lazer epilasyon yapılır mı?

Özel bölge lazer epilasyon yapılır mı?, Epilasyon Sürecinde 8 Seans Lazer Kaç Ay Sürer. Genel olarak 8 seans lazer 12-16 ay (360-480 gün) sürebilmektedir. Lazer epilasyonda 8 seanslık süreçler işlem yapılacak bölgeye göre değişebilmekle birlikte genelde seans sayısı açısından ideal olarak kabul edilmektedir.

Lazer epilasyon tamamen bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır?

Lazer epilasyon tamamen bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır?, Genital Bölge İçin Lazer Epilasyon

Zamanla kıl köklerinin zayıflaması ve sonrasında tamamen yok olması lazer epilasyon işlemi ile mümkündür. Kadınlar için bikini (genital) bölgesinde yapılan lazer epilasyon işleminde üst kısımlardan daha iyi sonuçlar alınır fakat alt bölgelerde (labium) daha az sonuç alınmaktadır.


2 lazer arası kaç gün olmalı?

2 lazer arası kaç gün olmalı?, Diode lazer epilasyon işleminden sonra cımbız veya ağda yöntemi kullanmak yerine jilet tercih etmelisiniz. Bu şekilde hem pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olabilir hem de kıl köklerini tamıyla almayarak, kılların lazer cihazında görünmesini sağlayabilirsiniz.

Lazer nerelere yapilmaz?

Lazer nerelere yapilmaz?, Genellikle tedavinin tamamlanması için cilt/kıl yapısı ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi vücut bölgeleri için bayanlarda 4 – 6, erkeklerde 6 – 10 seansta tamamlanabilmektedir. Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır.

Lazer için jilet şart mı?

Lazer için jilet şart mı?, Ağda ve cımbız gibi tüy yok edici argümanlar kullanmak yerine jilet ya da tüy dökücü kremi tercih etmeliler. Cımbız ve ağda gibi sert aletlerle alınan tüylerde kıl kökü de çekildiği için bir sonraki seansta lazer ışınını sabitleyecek nokta ortadan kalkar.

Lazer yaşı kaç olmalı?

Lazer yaşı kaç olmalı?, Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor.

40 yaşından sonra lazer yapılır mı?

40 yaşından sonra lazer yapılır mı?, 40 yaş sonrasında lazer tedavisi tercih edilebilir. Fakat yukarıda söz ettiğimiz gibi burada hastanın durumunun ne olduğu etkili olur. En doğru ve en net görüş için hastanın, alanında uzman olan bir göz doktoruna muayene olması gerekir. Doktorla beraber verilecek karar doğrultusunda en iyi tedavi yöntemi belirlenir.