Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz? Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz?, Hangi hastalara lazer epilasyon yapılmaz?, Lazer kimlere yapılamaz?, Epilasyon kimlere uygulanmaz?, Lazer kimlere olmaz?, Her lazer öncesi jilet şart mı?
Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz?
Hangi hastalara lazer epilasyon yapılmaz?, Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Hangi hastalara lazer epilasyon yapılmaz?
Hangi hastalara lazer epilasyon yapılmaz?,
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Lazer kimlere yapılamaz?
Lazer kimlere yapılamaz?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Epilasyon kimlere uygulanmaz?
Epilasyon kimlere uygulanmaz?,
Ağır kalp hastalarında, şeker hastalığı olan kişilerde, epilepsi hastalarına, uygulama yapılacak bölgede deri hastalığı olan kişilere, yüksek tansiyon hastalarına veya çeşitli düzenli ilaç kullanan kişilere yapılmamalıdır. Lazer kimlere olmaz?
Lazer kimlere olmaz?,
Sjogren sendromu, romatoid artrit, lupus gibi romatizmal hastalıkları olanlar ve kuru göz sendromu olanlar lazer göz tedavisi için uygun aday değillerdir. Keratokonus, katarakt, glokom ile bazı retina ve göz siniri hastalıkları bulunanlar lazer ile gözlükten kurtulma tedavileri için uygun aday değillerdir. Her lazer öncesi jilet şart mı?
Her lazer öncesi jilet şart mı?,
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer epilasyon kimler için sakıncalı?
Lazer epilasyon kimler için sakıncalı?,
Örneğin, ciltte yanık, kızarıklık, kabuklanma, leke, enfeksiyon, alerji, akne, kıl dönmesi gibi yan etkiler oluşabilir. Ayrıca, diyot lazer epilasyonun hamileler, emzirenler, cilt hastalığı olanlar, kanama bozukluğu olanlar, kalp pili olanlar, kanser hastaları gibi bazı kişiler için uygun olmadığı da bilinmektedir. Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanmaz?
Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanmaz?,
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Lazer yaş sınırı kaç?
Lazer yaş sınırı kaç?,
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor. Lazere gitmezsek ne olur?
Lazere gitmezsek ne olur?,
Lazer epilasyon seans aralıkları nın uygun şekilde takip edilmesi tedavinin kısa sürede ve başarılı bir şekilde tamamlanmasına etki edecektir. Diğer taraftan herhangi bir sebeple seanslar düzenli takip edilemezse öncekilerde elde edilen kalıcı azalma üzerinde olumsuz bir etki görülmez. Lazer epilasyon acısı neye benzer?
Lazer epilasyon acısı neye benzer?,
Lazer Epilasyonun verdiği acıyı tarif etmek gerekirse; bu bir yanık acısıdır. Sakın kızgın bir sobaya değdiğinizde ki yanık acısı ile kıyaslamayın. Sobaya değidiğinizde; acıyı hissedip çekme süresi yarım saniyenin biraz üstündedir. Lazer epilasyon cihazlarında çok daha kısa sürede atış sonlanır. Lazer kaç seanstan sonra etkisini gösterir?
Lazer kaç seanstan sonra etkisini gösterir?,
Genellikle birkaç seanstan sonra kıllarda belirgin azalma başlar, ancak kalıcı sonuçlar için ortalama 6 ila 8 seans gereklidir. Lazer epilasyon, kıl folikülünü hedef alarak, anagen (büyüme) fazındaki kılları etkiler. Bu sebeple, kılların büyüme döngüsü ve vücut bölgelerine göre bitiş süreci değişir. Buz lazer kimler Yaptiramaz?
Buz lazer kimler Yaptiramaz?,
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılcak alanda açık yara, yanık, enfeksiyon,şüpheli lezyon ve mantar gibi deri hastalıkları olan kişilere de lazer epilasyon bu hastalıklar bitene kadar yapılamaz.